Is uw patchkast of data bekabeling ook toe aan vernieuwing ?

Data bekabeling is meestal een ondergewaardeerde taak, maar wel één die eigenlijk zeer belangrijk is! We zien vaak dat nieuwe bekabeling "even snel" toegevoegd wordt. De kasten zijn vaak verborgen achter gesloten deuren en niet voor iedereen zichtbaar, maar dit betekent niet dat er geen reden is om de bekabeling netjes aan te brengen. In het begin is er vaak nog geen probleem, maar naarmate er meer kabels aan een netwerkkast zijn toegevoegd wordt het heel snel rommelig; Deze vorm van bekabeling is niet alleen visueel rommelig, een groter probleem is het, wanneer apparatuur defect raakt. In deze wirwar van kabels is het lastig om de juiste kabels te vinden en het is hierdoor vrijwel onmogelijk om de apparatuur snel en efficiënt te vervangen. Dit gaat dus uiteindelijk ten koste van de bedrijfsvoering.

Data Netwerken:

De diverse technieken in de data-bekabeling zijn nog steeds in beweging. Er vindt een steeds verder gaande integratie van data en spraak over een en dezelfde aansluiting. Aan deze aansluiting worden wel steeds hogere eisen gesteld. In de lagere segmenten spreken we nog van de CAT-5 e de CAT-6 normeringen, maar de meeste van de door ons aangelegde installaties overschrijden deze norm ver! Wij houden de markt nauwkeurig in de gaten zodat we in kunnen inspringen wanneer dit kan.

Typen kabel:

Voor de kleinere bedrijven blijven de CAT 5 en de CAT 6 de oplossingen voor het data en telefoonverkeer. Voor zowel data als de telefonie worden aansluitingen aangelegd. In veel gevallen wordt dit middels een patchkast gedaan zodat er een overzichtelijke installatie ontstaat. Stevig en stabiel, een installatie waar de meeste bedrijven 10 tot 15 jaar vooruit kunnen! Voor grotere installaties zien we de integratie van spraak en data steeds verder gaan. In dergelijke systemen kan gebruik gemaakt worden van koperkabel of glasvezelkabel, afhankelijk van het doel dat bereikt moet worden. Apparaten zijn meer en meer afhankelijk van een stabiele verbinding met netwerken en internet. De basis van al deze communicatie wordt gelegd door het aanleggen van een degelijke netwerkbekabeling.

 

Patchkast